tirsdag den 9. december 2014

Ferie - ferie - ferie

Ferie, Ferie, Ferie
Slap nu af du har fri
Og syng en glad melodi
Op mod solen ler vi
Og den vil skinne til ferien er forbi

Ovenstående tekst kommer hvis jeg ikke husker helt forkert fra en ”far til fire” film. Men hvad vigtigere er så sang jeg den altid i folkeskolen, når vi fik sommerferie. Derfor synes jeg at det skulle med da vi har ferie nu her.

Sidste fredag stoppede vores undervisningsforløb. Derfor havde vi arrangeret skattejagt på skolen, hvor vores elever skulle ud til forskellige poster og løse opgaver, for til sidst at finde skatten, som var chapati (pandekager) og mango-juice. Vores elever synes det var rigtig sjovt, og der var ingen tvivl om at de aldrig tidligere havde lavet ting som dette i skolen. Så det var en rigtig god afslutning, på et godt forløb, hvor både vores elever og os i volontørteamet har lært en masse. Det er lidt mærkeligt at man ikke kommer til at se vores elever mere, da man alligevel har tilbragt en del timer med dem hen over de sidste 2 måneder. Det må virkeligt være mærkeligt for professionelle lærere at sige farvel til deres elever, da men i dette tilfælde ikke snakker om måneder, men i nogle tilfælde år. Men det har også sine fordele at vi er færdige med at undervise, for nu har vi ferie indtil der kommer en strudietursklasse fra Egaa Gymnasium (mit gamle gymnasie) i midten af januar.


Min ferie skal hovedsagligt bruges på at chille i Bagamoyo. Vi har fået en gruppe volontører på besøg i Bagamoyo, som har arbejdet for RANI i det nordvestlige Tanzania. Så nu er vi en stor gruppe danskere som man kan hygge med. 

Så kan jeg også meddele af vejret hernede bare bliver varmere og varmere. I følge google er temperaturen i mellem 30 og 35 grader om dagen. Dog føles det meget varmere midt på dagen. Temperaturen kommer heller aldrig under 25 grader i følge google, så der er bare hele tiden varmt, og det føles virkelig som om der bare er blevet varmere for hver dag der er gået den sidste måned, og jeg tror bare det fortsætter indtil engang i januar. Det er sjovt hvordan man får et helt andet forhold til sved, når det er så varmt. Hvis vi svedte som vi gør hernede hjemme i danmark, ville vi gå i bad hele tiden, og vi ville ihvertfald ikke nærme os andre mennesker, men hernede går man bare ikke så meget op i det, da alle sveder og man kan ligesom ikke stå konstant under en kold bruser. Så ens forhold til sved ændre sig bare af at være så længe et sted der er så varmt. 

Svedige hilsner fra Bagamoyo

Ingen kommentarer:

Send en kommentar